Nina’s dacha

Чим приваблюють заміські будинки, так це своєю історією. У цій дачі в передмісті Києва, вона теж є - сімейна.

Знаходиться будинок в оточенні соснового лісу, річки Дніпро і Київського водосховища. Атмосфера така, що їхати звідси не хочеться. У різний час тут жили кілька поколінь однієї родини, а сам будинок став свідком всіх щасливих моментів своїх мешканців. Щоб радувала не тільки картинка за вікном, але і сам інтер'єр, господиня будинку звернулася до дизайнера Юрія Зіменко з проханням зробити редизайн. Проект виявився викликом, адже потрібно створити затишне простір при досить скромному бюджеті.

Планувальне рішення зберегли: в будинку є вітальня-їдальня, кухня, дві спальні і ванна кімната. Що ще хотів зберегти дизайнер, так це енергію сімейного вогнища. Як? За допомогою предметного ряду, продуманого поєднання фактур і, звичайно, колірної гами. «Ми вирішили використовувати меблі локальних брендів. Одні предмети були виготовлені за нашими ескізами, а інші - вибрані з постійного асортименту. Хотілося, щоб меблі і декор виглядали благородно і трохи вінтажно. Господині будинку такий підхід теж припав до душі », - розповідає дизайнер Юрій Зіменко. Фактури використовувалися тільки натуральні: дерево для меблів, вовняні тканини для її оббивки, метал для каркасів світильників і дзеркальних рам і, нарешті, кераміка для оформлення каміна у вітальні. А ось колірну гамму побудували на контрасті нейтрального білого фону з яскравими сплесками текстилю та колекції живопису. Обрана стилістика - трохи розслаблена і богемна - як не можна краще підходить для заміських будинків, адже налаштовує на такий же стиль проведення часу.

Кожні вихідні кілька поколінь родини все так же збираються за обіднім столом, біля каміна або на терасі. Зібравшись, діляться важливими і не дуже подіями. А будинок продовжує уважно слухати і жити своїм звичним життям, але вже з оновленим інтер'єром.

Поверніть пристрій