Листівка з Мілана

Мілан – це не тільки класичні La Scala, Duomo і Galleria Vittorio Emanuele II. Це також галерея Россано Орланді, Corso Como 10 і Fondazione Prada. Саме другий, сучасний образ був обраний точкою відліку для цієї київської квартири. «Роботи в інтер'єрі закінчилися рівно рік тому. Однак, тільки зараз ми вирішили показати, що у нас вийшло. Витримавши паузу і оцінивши, наскільки простір підходить своїм господарям, ми зрозуміли, що все зробили правильно», - розповідає автор проекту, дизайнер Юрій Зименко.

Новий будинок. Відкритий план. Загальна площа – 120 кв. м. А в якості замовників – молода сім'я з дитиною. Працювати над цим простором було легко та цікаво. По-перше, клієнти точно знали, чого хочуть і не терпіли компромісів. Білий колір, як і відмова від зайвих деталей, а також візуальна легкість в усьому – саме їх побажання. По-друге, ідеї власників квартири виявилися близькі дизайнеру інтер'єру, який мріяв про арт-експеримент.

Концепція дизайн проекту будується на аскетичності й мінімалізмі, приправлених порцією делікатно підібраного сучасного мистецтва. В єдине полотно всі приміщення квартири «зшивають» як би це дивно не прозвучало, - покриття для підлоги. Паркет викладений французькою ялинкою. Здавалося б, класика. Але дизайнер інтер'єру Юрій Зименко і тут знайшов місце для експерименту. Підлоги пофарбовані в молочно-білий колір, але в кожному приміщенні ми бачимо, немов мазки пензлем по полотну, кольорові вставки на підлозі. Їхній тон підібраний під домінуючий в просторі. Наприклад, в коридорі – це червоний. У спальні – зелений. У вітальні – помаранчевий. Щоб підсилити цей ефект, всі меблі підняли на витончені ніжки. А щоб зробити проект візуально більш складним – його насичили керамікою української майстрині Лесі Падун і живописом білоруського художника Руслана Вашкевича. Все в цьому інтер'єрі нагадує міланські квартири 60-х років минулого століття. Та й бренди говорять багато про що: кухня – Dada, м'які меблі та корпусні – B&B Italia. Справжня Італія!

Поверніть пристрій