назад до блогу
Побудова інтер'єру

Побудова інтер'єру

За весь час, який я йшов до того, щоб займатися улюбленою справою і присвятити всього себе дизайну, у мене виробилася схема і послідовність побудови інтер'єру. Це особисті спостереження і, як показала практика, - найоптимальніша схема для того, щоб створювати клієнтам саме той дизайн інтер'єру, про який вони завжди мріяли, але в силу відсутності досвіду - ніколи не змогли б його реалізувати.

Перші три пункти особливо важливі, оскільки в майбутньому їх неможливо буде змінити, на відміну від предметів інтер'єру.

 

Визначення стилю

Один з головних етапів даної схеми, від якого багато що залежить в підсумковому результаті. Для того, щоб вибрати відповідний стиль і напрямок для інтер'єру, вам необхідно поспілкуватися з дизайнером, внаслідок чого він виявить ваші потреби і побажання, що саме вам подобається в тому чи іншому стилі. У моїй практиці часто буває таке, що клієнти довго не можуть визначитися зі стилем інтер'єру. Тому, одна з головних задач дизайнера в цей момент - виявити пріоритетні побажання і направити замовника в необхідний для нього стиль

Вибір дерева

У світі існує не така велика кількість порід дерева, і кожна порода має ряд характеристик і особливостей - за кольором, фактурою і щільністю. Це не менш важливий етап в моїй схемі, адже від вибору дерева залежить майбутнє наповнення всього інтер'єру в цілому. Саме колір підлогового покриття в подальшому буде диктувати нам колір стін, меблів, текстур і фактур. Цьому питанню потрібно приділити максимум свого часу.

Вибір каменю або кераміки

Після того, як були визначені колір і фактура дерева (підлогового покриття), необхідно розібратися з кольором каменю (плитки). Вибір повинен виходити від кольору дерева. Таким чином, ми вибудовуємо візуальне розуміння і майбутнє наповнення інтер'єру.

Вибір столярки та кухні

Правильний вибір столярки і кухні залежить від ваших побажань: майбутнього функціонального навантаження і ваших уподобань або інтересів до певної фабрики. Столярка також підбирається за кольоровими характеристиками, виходячи з обраних матеріалів, таких, як дерево і камінь. Вони не повинні суперечити один одному, а навпаки - їм необхідно зав'язатися в один дизайнерський ансамбль. Дизайн самої ж кухні не повинен суперечити загальному задуму дизайну всього майбутнього інтер'єру.

Вибір світильників та електроустаткування

Дуже важливий фактор - установка світильників і електроустаткування, адже їх також не можна просто взяти і поміняти без шкоди всьому ремонту. Від вибору світильників залежить те, наскільки комфортно ви будете почуватися протягом будь-якого часу доби. Адже саме за допомогою світлових сцен можна створити особливу атмосферу або настрій.

Вибір меблів, текстилю та килимів

Та все це за своєю функціональністю буде виконувати не тільки свої прямі завдання, а й об'єднає інтер'єр воєдино. В інтер'єрі не повинно щось перетягувати на себе увагу. Потрібно прагнути до того, щоб усе мало загальну зав'язку і не рвало інтер'єр. Тому необхідно мати загальну зв'язок як на меблях, так і на шторах і килимах (якщо такі є). Зв'язок повинна бути в кольорі і текстурі або ж перегукуються малюнки повинні бути присутніми на текстилі. Ці моменти, на перший погляд, непомітні, але з часом починаєш звертати увагу на всі ці, здавалося б, дрібниці, які не можуть не радувати око.

Вибір предметів мистецтва

Вибір предметів мистецтва, на мій погляд, один з найцікавіших. У кожній квартирі або будинку, завжди є місця, які «вимагають» мистецтва. Саме ці предмети і повинні зав'язати і поставити крапку в загальній концепції всього дизайну інтер'єру. При підборі для інтер'єру таких предметів я розвиваюся в розумінні мистецтва, а разом зі мною і замовник. Головне, щоб це сподобалося вам з першого погляду і надалі надихало.

Дизайн Студія Юрія Зіменко

scroll to top
Поверніть пристрій