назад до блогу
У будинку Фердинанда

У будинку Фердинанда

Власниця квартири займається видавничим бізнесом в області архітектури і містобудування, в приватному порядку вона також цікавиться дизайном, архітектурою і, зокрема, старовинною архітектурою Києва. Спочатку нею була поставлена ​​мета - придбати невелику міську квартиру у Києві, в значній за своєю архітектурою будові.

Квартира розташована в будівлі на вулиці Пушкінській, однією з найкрасивіших вулиць Києва завдяки збереженим будовам кінця 19-го - початку 20-го століття. Будинок був побудований в 1898 році як міська садиба в складі трьох дохідних будинків. Автором проекту є відомий архітектор Андрій-Фердинанд Краусс (1859-1911), який створив понад сотню особняків для міської еліти Києва. Він є в тому числі автором таких відомих споруд міста як «Вежа Річарда Левове серце» на Андріївському узвозі, будівлі готелю «Пале-Рояль» на вулиці Басейній та багатьох інших найкрасивіших будівель. Андрія-Фердинанда Краусса називають батьком «київського ренесансу». Одна з характерних рис його стилю - фасади будівель прикрашені вишуканою ліпниною, часто в них містяться різні знаки і символи.

Фасад будівлі, в якій розташований об'єкт, є яскравим прикладом стилю Крауса. Під'їзд являє собою широкі парадні сходи з елегантними поручнями. Квартира має цінні властивості, характерними для старовинних будівель, наприклад, висота стель складає близько 4-х метрів.

Перед дизайнером було поставлено завдання витримати стиль об'єкта в стилістиці всієї будівлі і його архітектору. Але одночасно це повинна бути сучасна, зручна для проживання квартира.

Освітлення, декор та меблі підібрані таким чином, щоб класичні, «вінтажні» елементи в поєднанні з сучасними створювали відчуття простору поза часом і місцем - таку квартиру в старовинній будівлі можна зустріти в Парижі, Мюнхені чи іншому європейському місті.

Виконані в вінтажному стилі елементи декору та меблі, широкі масивні молдинги підкреслюють архітектурну спадщину будівлі. Дизайн ванної кімнати максимально наближений до оздоблення ванних кімнат часу побудови. Кухня виконана в сучасному стилі, проте деякі її елементи, такі як металева сітка на фасаді, роблять її також «поза часом».

Великий балкон був переобладнаний у велику відкриту терасу з видом на внутрішній дворик, характерний для «старого» Києва, і Бессарабський квартал.

Важливим елементом декору в вітальні є картина, яка була обрана для демонстрації духу часу, інтелектуальної моди того періоду. Ця картина - дуже рідкісна літографія обмеженим тиражем одного з найвідоміших творів мистецтва, зробленого Жоржем Браком "Трубка, стакан, азартна гра і газета", 1963 рік. Жорж Брак (1882-1963) - французький художник, художник-графік, декоратор. Співпрацюючи з Пабло Пікассо, він заснував новий напрям в мистецтві - кубізм.

scroll to top
Поверніть пристрій