назад до блогу
Колір в моді та інтер'єрі

Колір в моді та інтер'єрі

Якщо ви завжди мріяли дізнатися про те, як з'являється мода на той чи інший відтінок, а також, чому всі архітектори, декоратори та дизайнери (в тому числі й фешн), раптом, як змовившись, використовують в своїх дизайн-проектах схожу палітру, ми відкриємо вам таємницю. Все досить просто: списки модних відтінків формують фахівці американського інституту кольору Pantone Color Institute, який на початку кожного року оголошує фаворитів наступного сезону. Їх рекомендації й стають основною інструкцією, в тому числі й в розробці дизайну інтер'єру.

Монохромні рішення сьогодні нікого не здивують. Звичайно, таке поєднання можна назвати безпрограшним, проте сучасні реалії націлені на прояв індивідуальності. Вирішити це завдання архітекторам дизайнерам допоможе більш смілива, насичена кольорова гамма, на зразок тієї, що ми рекомендували на початку 2018 року», - розповідає Літріс Айсман, виконавчий директор Pantone Color Institute. Отже, що ж інститут кольору пропонує використовувати? У палітру осінь-зима 2018 увійшли десять незвичайних відтінків, в тому числі і космічний ультрафіолет, оголошений головним в 2018 році.

Окрім нього: червона груша, відважний мак, цейлонський жовтий, пелюстка крокусу, рудий апельсин, Martini з оливками, синя туманність, світло прожектора і квезальській зелений.

Впевнені, що зовсім скоро (цей процес вже почався!) ми побачимо модну палітру як у вибірках фешн-фотографів, так і в інтер'єрах квартир від дизайн-студій Києва.

Однак хочемо нагадати, що тенденції тенденціями, а прислухатися все ж слід, в першу чергу, до себе і до дизайнера, якому ви довірили оформити свій особистий простір, адже це теж прояв індивідуальності.

scroll to top
Поверніть пристрій