назад до блогу
Індивідуальні меблі в інтер'єрі

Індивідуальні меблі в інтер'єрі

Для кожного дизайн-проекту Юрій Зименко і його студія Design Studio of Yuriy Zimenko індивідуально розробляє меблі. Київський дизайнер впевнений, що тільки так можна додати інтер'єру унікальний характер, а його власника зробити щасливим володарем авторських виробів. Однак подібна практика –  не новинка і використовується давно. У ХХ столітті архітектори досить часто користувалися цим прийомом. Вони розробляли меблі для квартир і заміських вілл настільки добре, що деякі з їхніх виробів сьогодні називають іконами, вивчають в художніх академіях і публікують в кращих збірниках предметного дизайну. Ці предмети до сих пір не втратили своєї актуальності і з року в рік перевипускаються відомими меблевими фабриками. Так що ніколи не відмовляйтеся від експериментів з меблями. Хтозна, раптом саме вам судилося стати володарем першої копії чергової ікони? А ми зупинимося на трьох знакових прикладах.

Шезлонг LC4

Ле Корбюзьє, Шарлотта Пер’ян, 1928 рік

Крісло-шезлонг LC4 було представлено в 1929 році в Парижі на одному з художніх салонів. Творчий тандем дизайнерів розробляв його для вілли Барбари і Анрі Черч під Парижем. Всього через рік допрацьована версія крісла «оселилася» в будинку банкіра Рауля Роше. Металевий профіль вкритий тонким шкіряним матрацом і оснащений зручним валиком для голови.

Крісло Barcelona

Міс ван дер Рое, 1929 рік

Серію меблів «Барселона» спроектовану архітектором Місом ван дер Рое всі знають завдяки павільйону Німеччини на Всесвітній виставці в Барселоні. Крісла з цієї лінійки своєю формою нагадують курульні крісла римських патриціїв. І це недарма, адже монументальність притаманна Стародавньому Риму настільки близька концепції нового порядку, на яку і робив ставку Міс ван дер Рое на початку минулого століття.

Крісла Egg і Swan

Арне Якобсен, 1958 рік

У 1960 році Арне Якобсен спроектував для рідного SAS готель Копенгаген, де став автором не тільки самої будівлі та інтер'єрних рішень, але і предметного наповнення. Саме цей проект приніс архітектору всесвітню славу. І нехай до наших днів від колишніх інтер'єрів «дожив» всього один номер, крісла Egg і Swan, придумані датським класиком, виробляють й донині.

scroll to top
Поверніть пристрій