назад до блогу
Предмети мистецтва для інтер'єру

Предмети мистецтва для інтер'єру

Як правильно підійти до вибору предметів мистецтва для інтер'єру?

Багато хто вважає, що картини в інтер'єрі, в першу чергу, є показником соціального статусу людей. Насправді, при грамотній роботі дизайнера і клієнта саме картини є головною і завершальною точкою в створенні проекту. Вони повинні стати душею інтер'єру, показати погляд на життя тих людей, які будуть жити в цій квартирі або будинку.

Підбір картин - це набагато глибша і доволі тонка робота, ніж сам дизайн. Можна навіть сказати – інтимна робота, яку можна порівняти з роботою психо- або арт-терапевта.

З першого етапу роботи над інтер'єром із замовником (а це визначення стилю, вподобання кольорів, фактур і деталізації), можна та потрібно поставити питання клієнту про вподобання в напрямках живопису та мистецтва.

У цей момент у дизайнера починає складатися образ ідеальної картини. Ні, не потрібно писати картину під клієнта. Бачення картини дизайнером визначено конкретними вимогами конкретно цього інтер'єру і, найголовніше, це рівень живопису і талант художника, яким ніколи не можна нехтувати. Коли все це складається, ви відчуваєте ідеал з першої секунди, коли клієнт і картина зустрічаються в інтер'єрі, все стає зрозуміло без слів. Таким чином, відбувається одкровення, після якого ніхто з нас вже не може зрозуміти, чому ця робота з'явилася тут лише зараз.

Картина не повинна повторювати інтер'єр або перегукуватися з ним, картина повинна бути гармонійна і співзвучна з кожною деталлю. Але це не означає копіювання кольорів або фактур інтер'єру, навпаки – подібне робити категорично не можна. Лише незначний мазок на картині потрібного відтінку може змусити зазвучати все разом - і інтер'єр, і картину.

З мистецтвом можна переборщити, тому залучати предмети мистецтва потрібно коректно, розуміючи, що ви створюєте стиль і комфорт для конкретної людини.

Мистецтвознавці аукціонного дому Sotheby's визначають дуже цікаві критерії, за якими люди вважають за краще обирати картини, і найчастіше це спрацьовує.

Кожен інтер'єр вимагає певного стилю живопису, але це не означає, що в сучасних інтер'єрах може жити тільки contemporary art, і що люди, які колекціонують антикваріат, повинні сховати сучасне мистецтво під ліжко.

Що ж це за критерії? Наприклад, що спокійне море для інтер'єру і життя є більш привабливим, ніж штормове, що натюрморти з квітами або фруктами більш цікаві, ніж з дичиною, або те, що коричневі і темні кольори лякають клієнтів, тому вони віддають перевагу соковитим і яскравим.

Безумовно, підбираючи картини в інтер'єр, все це потрібно мати на увазі, але, головне, не вдаватися до крайнощів.

Життя картин в інтер'єрі - це не тільки красива картинка, а й гармонія, цілісність останнього моменту. Саме за допомогою картини ви приймаєте рішення: поставити в інтер'єрі крапку, оклик або три крапки. Все це можна прочитати з першого погляду.

scroll to top
Поверніть пристрій