назад до блогу
Коли проблеми стають перевагою

Коли проблеми стають перевагою

Цього разу я б хотів розповісти, як я ставлюся до проблем, з якими ми стикаємося практично на кожному об'єкті.

На кінцевий результат роботи впливає безліч факторів: ваш досвід, знання, смаки клієнтів, бюджет та взаєморозуміння із замовником. Все це само собою зрозуміле. Але що робити з непередбаченими, незапланованими ситуаціями, які виникають в більшій чи меншій мірі під час авторського нагляду?

В першу чергу, необхідно змінити ставлення до проблеми і відноситися до неї, як до сигналу, який говорить про те, що це можна реалізувати краще, ніж було задумано спочатку.

Наведу кілька прикладів:

Коли привезли кілька перших сходів меншого розміру (з незрозумілих причин), мені спало на думку наростити шматок каменю, через смужку металу (по-моєму, вийшло непогано).

На складі в наявності було недостатньо каменю, в результаті ми додали хромовану вставку – вийшло краще, ніж могло б бути.

Коли був змонтований камінь і ми приступили до монтажу зовнішньої частини змішувачів, виявилося, що товщина каменю не два сантиметри (як передбачалося), а три. Тому з'єднати зовнішню і внутрішню частину змішувача видалося неможливим. Тоді, ми придумали зробити вставку з білого штучного каменю, оскільки він легко обробляється.

В даному санвузлі неможливо було змонтувати верхній світильник через вентиляційні канал, що проходили по стелі. Вихід був знайдений у вертикальному світильнику, який був вбудований в стіну між мармуровими плитами. Таким чином, зберегли висоту стелі і надали характеру гостьовому санвузлу.

У даній статті я навів найяскравіші приклади: як і яким чином можна вирішити, здавалося б, нерозв'язну проблему. Можна зробити висновок, що головне в цьому - вийти за рамки стереотипів.

scroll to top
Поверніть пристрій