Тонке плетіння

Цей інтер'єр – сплетіння глибокого досвіду дизайнера, відмінного смаку замовниці, антикварних й сучасних елементів.

Почалося все з того, що в студію Юрія Зименка звернулася замовниця, яка точно знала, що хоче отримати і була налаштована брати активну участь в підборі предметного наповнення. Апартаменти, розташовані в історичній частині Києва, вимагали незначного коригування планувального рішення. І дизайнер легко адаптував функціонал квартири під сценарій життя конкретної сім'ї. Сьогодні загальна площа 200 кв. м. розділена на вітальню з двома входами-виходами (на кухню і в коридор), спальню, гардеробну, ванну кімнату, дитячу з окремою ванною кімнатою та гостьовий санвузол.

Прописка будинку зобов'язувала звернути увагу на історичний контекст, та й замовниця прийшла з бажанням отримати сучасний простір, інкрустований класичними елементами. В першу чергу, обрана концепція проявилася в деталях простору: класичній французькій ліпнині, білих стінах, підлогах з акації, викладених ялинкою, мармурових елементах і масивних дверях з об'ємними фільонками. Коли каркас був готовий, почалася найцікавіша частина роботи над проєктом – підбір антикварних і сучасних елементів обстановки, живопису та скульптури.

На паризьких антикварних барахолках були знайдені камін, дзеркала, лампи, люстри, столи і навіть ліжко. Деяким старовинним предметам автор проєкту дав друге життя: крісла і стільці, також привезені з Парижа, перетягнули новою тканиною. На контрасті з антикваріатом працює сучасний живопис і скульптура українських авторів: Оксани Мась, Олександра Сухоліта, Ігоря Гусєва та Максима Мамсікова.

Якщо звернути увагу на сучасні елементи, що були обрані для цих апартаментів, то і їх можна віднести до розряду предметів мистецтва. Чого тільки вартий диван у вітальні, спроєктований Патрісією Уркіолою для B&B Italia, килим від The ​​Rug або, наприклад, латунний комод з шишками, як і  обідній стіл – фабрики GLUSTUN Paris, що інкрустовані малахітом.

В рамках цього проєкту дизайнер Юрій Зименко створив атмосферу французького будинку, де переплелися долі кількох поколінь однієї родини, кожне з яких привносить в інтер'єр щось характерне для свого часу.

Поверніть пристрій