назад до блогу
Колір в інтер'єрі

Колір в інтер'єрі

Саме колір створює в інтер'єрі настрій, адже це перше, на що звертаєш увагу, коли потрапляєш в новий простір, розроблений як зіркою світового масштабу, так і однією з дизайн-студій Києва. Експерти кажуть, що час, вигорілих на середземноморському сонці відтінків, сьогодні скінчився. Їх активно змінюють більш щільні, насичені тони. Однак мода модою, але кожен з нас обере палітру, яка підходить саме йому. В першу чергу, в цьому питанні потрібно прислухатися до своєї інтуїції, а професійний дизайнер інтер'єру легко допоможе вам здійснити мрії. Ось і британський декоратор Тріша Гілд запевняє, що у виборі кольору завжди варто довіряти своїм інстинктам! Якщо ж вам складно зупинитися на яскравій палітрі, на допомогу прийдуть кольорові аксесуари, які наповнять особливою атмосферою інтер'єр і які при бажанні легко можна замінити.

Якщо ж уважніше придивитися до досвіду європейських декораторів, можна взяти на замітку, що, наприклад, Жан-Луї Деніо віртуозно працює з монохромом.

Француженка Сара Лавуан каже, що обожнює колір і в її проектах його дійсно багато в тому числі і чорний, який краще за інших виділяє потрібне і приховує зайве.

Френсіс Султана переконливо запевняє, що інтер'єрна палітра буде доповнена густими відтінками жовтого, зеленого і синього.

Дизайнер з Нью-Йорка Еймі Ло воліє створювати проекти, використовуючи близькі в color scheme відтінки, що дозволяє надати проекту спокійну плинність і заспокійливу атмосферу.

Однак хто б що не говорив, вільні імпровізації завжди є доречними.

 Декілька слів про кольоросприйняття:

- червоний – сила й сміливість;

- бордовий –  багатство;

- помаранчевий – дружба;

- жовтий – радість;

- синій – авторитет;

- блакитний – умиротворення;

- зелений –  бадьорість та здоров'я;

- чорний –  шик і влада.

scroll to top
Поверніть пристрій