назад до блогу
Elle Decoration

Elle Decoration

Листівка з Мілана

Дизайнер Юрій Зименко точно знає, як перетворити інтер’єр у арт-об’єкт, схожий на ті, що зустрічаються в Мілані

З чим у вас асоціюється італійська столиця моди? З Ла Скала, Дуомо чи Галереєю Вітторіо Емануеле? Хтось напевно згадає про «Таємну вечерю» та експериментальну техніку живопису Леонардо або про архітектуру ар-деко часів Муссоліні – але ж і це не всі культурні коди центру Північної Італії. Сучасний Мілан – це осередок промислового дизайну та виробництва, галерея Россани Орланді, мультибрендовий бутик 10 Corso Como, Fondazione Prada, майстерні Алессандро Мендіні та Патрісії Уркіоли. Мистецтво, дизайн і образ сучасного міста були обрані Юрієм Зименко в якості точки відліку для оформлення квартири в центрі Києва. Але нічого б не вийшло, якби не сім’я замовників.

Вихідні дані виглядали досить стандартно: новий будинок, простір відкритого планування, що не стримує фантазії, загальна площа трохи більша за середню – 120 кв.м. Що було нестандартно, так це рішучість власників квартири. Вони точно знали, чого хочуть й навіть не планували йти на будь-які компроміси. Багато подорожуючи (в тому числі й в Мілан), замовники Юрія Зименка мріяли про те, щоб їхній власний дім нагадував про емоції, що виникли під час поїздок. Вибір дизайнера для такої відповідальної справи не міг бути випадковим. Тому, перш ніж звернутися в Design Studio of Yuriy Zimenko, власники квартири уважно вивчили портфоліо українських майстерень, а коли визначилися, одразу знайшли спільну мову з майбутнім автором інтер’єру. «Я давно мріяв про арт-експеримент в житловому просторі. Про такий, що зустрічається в практиці моїх італійських колег. Однак, клієнти, як правило, не були готові ризикнути. Цього разу все вийшло навпаки, і на якихось ідеях наполягали саме замовники. Білий колір, відсутність зайвих деталей, візуальна легкість обстановки – це все їхні побажання. Таке бачення проекту повністю співпадало з моїм уявленням. А коли ти зі своїм замовником на одній хвилі, працювати легко та цікаво», - поділився дизайнер. 

Концепція інтер’єру будується на аскетичності та мінімалізмі, та нехай це не вводить вас в оману: тісний зв’язок з мистецтвом у просторі квартири прослідковується практично в усьому.

ГРАФІКА ТЕКСТИЛЮ, НАСИЧЕНІ КОЛЬОРИ КОРПУСНИХ МЕБЛІВ І СУЧАСНИЙ ЖИВОПИС СТВОРЮЮТЬ ОБРАЗ ВІТАЛЬНІ, ЩО ЗАПАМ’ЯТОВУЄТЬСЯ

Білосніжні стіни слугували чудовим фоном для домашньої експозиції та нагадують музейні простори Fondazione Prada. Навіть підлоги стали місцем для творчого експеримента. Паркетна дошка, пофарбована в молочно-білий колір, викладена класичною французською ялинкою. Здавалося б, нічого незвичайного. Однак, в кожному приміщенні на паркеті зустрічаються кольорові плями. У коридорі – червоні, у спальні – зелені, у вітальні – помаранчеві. Це продумана тактика, оскільки такі акценти відповідають відтінку, що домінує в просторі. Щоб підсилити ефект малюнка на підлозі, всі меблі поставили на витончені ніжки. А задля візуального ускладнення проект насичили графічними принтами та арт-об’єктами – керамікою Лесі Падун й живописом Руслана Вашкевича. Зі слів Юрія, багато чого в цьому проекті нагадує міланські квартири 60-х років минулого століття. Сучасний Мілан, в свою чергу, легко зчитується в корпусних та м’яких меблях.

ЯК КОЛОРИСТИЧНІ АКЦЕНТИ НА ПІДЛОЗІ, ТАК І ВІДТІНКИ ПРИНТІВ НА ТЕКСТИЛІ ПІДКРОРЮЮТЬСЯ ГОЛОВНОМУ КОЛЬОРОВОМУ РІШЕННЮ ПРОСТОРУ

«Робота над проектом закінчилася рівно рік тому. Але тільки витримавши паузу та оцінивши, наскільки простір підходить своїм господарям, ми вирішили показати, що у нас вийшло. Зараз ми без емоцій сприймаємо свою роботу та розуміємо, що все зробили правильно», - розповідає Юрій Зименко. Неначе гід з багаторічним стажем, у своїй роботі він знайомить кожного з нас з улюбленими місцями та образами Мілана.

ЦЕЙ ПРОЕКТ – РІДКИЙ ВИПАДОК, КОЛИ ВСІ ПРИМІЩЕННЯ РОЗПОВІДАЮТЬ ОДНУ ІСТОРІЮ. НАВІТЬ ЯКЩО МОВА ЙДЕ ПРО ДИТЯЧУ КІМНАТУ

Text from magazine ELLE DECORATION UKRAINE

Текст: АННА ПОЛЮШКО

Фото: АНДРІЙ АВДЕЄНКО

scroll to top
Поверніть пристрій