назад до блогу
Українські дизайн студії в Парижі

Українські дизайн студії в Парижі

Украинские дизайнерские бренды на январской выставке “Maison & Objet” 2019 (Париж)

Пять ярких украинских производителей и бюро, избранных на конкурсной основе, продемонстрируют свои новые коллекции мебели, интерьерного декора и осветительных приборов, созданные известными украинскими дизайнерами.

Проект реализуется при поддержке Европейского банка реконструкции и развития (ЕБРР) и финансируется в рамках инициативы EU4Business Европейского Союза.

Компанія «QUALITA» пропонує предмети з нової колекції меблів у стилі «екологічний» поп-арт, виконані відповідно до задуму українського дизайнера інтер'єрів Юрія Зименка – керівника Design Studio Yuriy Zimenko. Особлива риса колекції — гра з оптичними ілюзіями, що віртуозно реалізована за допомогою прийому перфорації.

 

Next Level Lighting (Дизайнер - Артем Колюка)

Компанія з освітлення Next Level Lighting знаходиться у західній частині України та продовжує традиції високоякісної обробки деревини для виготовлення унікальних світильників. Вже чотири роки студія, яка була заснована Артемом Колюкою та Миколою Савіним, спеціалізується на люстрах та дерев’яному декорі преміум-сегменту.

 

Люстра «Torus»

Люстра «Torus» – це модель із серії  «Interstellar», яка вже добре зарекомендувала себе на європейскому та американському ринках. Ідея люстри, елементи якої з’єднані між собою без єдиного зрізу, була запозичена у траекторії руху енергії у нашому Всесвіті. Всі світлові елементи люстри створюють візуальний перехід ліній та світлових потоків за малюнком світлових проекцій, схожих на потоки електромагнітного поля.

 

Люстра «DNA»

Одна із найсвіжіших моделей в серії «Interstellar» — люстра «DNA». Натхнена природою, її процесами і структурами, люстра інтерпретує молекулярні сполуки, а версія із двох переплетених моделей має багато спільного з молекулою ДНК. 

Люстра являє собою конструкцію спіралевидної форми, сконструйовану з дерев’яних планок із вбудованим професійним LED-освітленням. В залежності від кількості елементів, довжину конструкції можна варіювати, враховуючі потреби та параметри приміщення. Ця люстра виглядає екстраординарно і футуристично, як справжній арт-об’єкт. Тому, завдяки незвичайній конструкції та чіткості ліній, цілком заслуговує на місце основного акцентного об’єкту у інтер’єрі. Легкість та мобільність предмету надає можливість як вертикального, так і горизонтального розміщення, навіть у складному міжсходовому просторі.

Стіл VM desk (Дизайнер - Сергій Готвянський)

VM desk — це офісний робочий стіл у стилі smart casual, розроблений  українським дизайнером Сергієм Готвянським, співзасновником Nott Design Studio. Стіл, виконаний з міцної, довговічної деревини ясеню, має елегантний та вишуканий вигляд «топ-менеджера». Теплі тони та шкіряні деталі перетворюють навіть напружений робочий процес у максимально комфортний та затишний. Важливою особливістю стола є сумка-органайзер з міцної та м’якої італійської шкіри. Дерев’яні ручки, якими оздоблена сумка — не просто дизайнерська знахідка, а цілком функціональний елемент: основний задум сумки-органайзера у тому, що в будь-яку хвилину сумку з усіма необхідними речами можна просто взяти з собою та піти, не боячись забути важливе на роботі. Дерев’яний корпус столу створює легкий та пластичний силует, який чудово пасує до будь-якого інтер’єру. До того ж, стіл VM desk легко та охайно складається, що допоможе зберегти ваш простір і заощадити місце та витрати на перевезення. Погодьтеся – це ідеальний «діловий партнер». 

 

Mild chair (Дизайнер - Катерина Соколова)

Стілець Mild chair, виготовлений з деревини ясеня та міцної італійської шкіри, має підкреслено простий дизайн та поєднує в собі функціональність та ергономічність, відповідаючи всім вимогам до максимально комфортного робочого місця. Mild chair має скандинавський характер та французький шарм. Пластичні лінії дерев’яного каркасу стільця стабілізуються широким м’яким сидінням та ергономічною спинкою, яка забезпечує оптимальний комфорт. Обивка стільця виконана з тканини. Mild chair ідеально поєднується зі столом VM desk в офісних або житлових інтер’єрах.

 

Стелаж (Дизайнер - Олексій Харо)

Цей універсальний продукт для зберігання особистих речей має виразну особливіть, що одразу виділяє його з-поміж інших: усі полиці виготовлені з різних матеріалів — текстилю, металу та дерева. Другий акцент предмету — модульність: для кожної функції за вашими потребами (місце для квітів, документів, книжок) передбачені окремі модулі. І це ще не все: найголовніша несподіванка стелажу — можливість видозмінювати його за власним смаком. Ви можете додати кілька полиць у висоту або ширину, змінювати модулі або переставляти їх з однієї полиці на іншу, таким чином, створити свій ідеальний стелаж — більш декоративний або більш практичний і функціональний. 

 

Колекція світильників «Nut C»  (Дизайнер - Юлія Кононенко)

Колекція світильників «Nut C» одразу привертає увагу гнучкими силуетами та незвичним для освітлювального приладу поєднанням матеріалів: дерево зі шкірою. А також — масштабуванням цікавої ідеї у різних розмірах та формах. Найбільша лампа в колекції «Nut B» може освітити всю вітальню. Настінне бра «Nut W» розроблене спеціально для спалень, власники яких здатні оцінити красу вишуканої простоти. Лампи середнього розміру «Nut С» та «Nut S» прекрасно комбінуються та стануть доречними, ненав’язливими акцентами в інтерьєрі будь-якого призначення. Усі лампи в колекції балансують між скандинавським мінімалізмом та європейською любов’ю до непомітно-розкішних деталей. Високоякісна деревина ясеню, шкіра, алюміній роблять ці світильники предметами, які уособлюють сучасну ввічливу розкіш.

QUALITA

Основні напрямки діяльності компанії QUALITA — виготовлення меблів, дверей, вікон, сходів, інших елементів інтер’єру та екстер’єру. Варіативність і гнучкість рішень дозволяє клієнтам реалізовувати комплексні, нестандартні проекти в рамках однієї компанії. А також, значно полегшує процес погодження та інтеграції всіх виробів у житлове приміщення. 

Власне виробництво компанії дає можливість втілити найсміливіші ідеї, наповнюючи дім унікальними деталями інтер’єру. У виробництві меблевих виробів використовуються лише сертифіковані матеріали і комплектуючі, що гарантує безпеку та екологічність кінцевого продукту. Це особливо важливо для сімей з маленькими дітьми та й взагалі всіх людей, що цінують високий рівень життя. 

 

Колекція меблів Op-art (Дизайнер - Юрій Зименко)

Дизайн колекції Op-art – результат безкінечного розширення сфери прикладного мистецтва. Разом з тим, предмети колекції мають форму не лише доцільну і конструктивно логічну, але й емоційно виразну. Завдяки поступовій зміні форми фрезерування, площини стають рухомими і «живими». Це створює ефект кінетично глибоких поверхонь. У предметі працює не лише форма, але й колір. Під натуральною березовою фанерою прихована чорна матова основа – яскравий контраст, що створює глибоке візуальне враження. Але сміливий дизайн не заважає цим меблям органічно вписуватися у будь-який простір, не порушуючи гармонію атмосфери.

Вочевидь, саме такі меблі набувають естетичної цінності. При цьому продукт дизайну відповідає своєму прямому функціональному призначенню. 

Завдяки використанню натуральної фанери із берези, меблі мають благородну натуральність, а масивні металеві елементи додають характер. В конфігурації виробів задіяний складний елемент – сполучення деталей під кутом 45˚, а також гострі грані полиці під кутом 45˚. У виробництві предметів використовуються тільки сертифіковані матеріали та комплектуючі. Фурнітура Blum, Hafele.

Юрій Зименко – відомий український дизайнер, керівник Design Studio Yuriy Zimenko. Займається дизайном приватних і громадських просторів, предметним дизайном.  На створення дизайна колекції Op-art Юрія надихнуло сучасне мистецтво, а саме — напрям поп-арт, мистецька течія другої половини ХХ століття, в якому використовувались різні оптичні ілюзії. Автора надихнули різноманітні геометричні абстракції, засновані на особливостях сприйняття пласких та просторових фігур, чия фактура стає головним засобом виразності.

Goloob Design Buro 

Українська компанія, що створює сучасний та вишуканий дизайн, відкриваючи нові виразні можливості традиційних матеріалів — фаянсу, порцеляни та дерева. Бренд дотримується концепції Slow Design та підкреслює красу та важливість повсякденних речей. Goloob Design Buro не лише створює предмети, а й наповнює кожну річ емоційним сенсом. Це можна відчути, торкнувшись шорсткої поверхні круглого світильника, взявши до рук дзеркало або клікнувши декілька разів керамічним вимикачем. Предмети Goloob – це чуттєвий досвід взаємодії зі світом. На виставці представлені три об’єкти. 

 

Ceramic lamp №1 (дизайн Марії Красюк)

Великий світильник складається з двох елементів — підставки та сферичного плафону. Створення такої форми з фаянсу – надскладне завдання з технологічної точки зору. Спеціально для світильника був розроблений круглий фаянсовий вимикач, взаємодія з яким – окремий тактильний досвід.

 

Ceramic pedestal №1 (дизайн Марії Красюк)

Маніфест жіночності та любові до себе. Замість того, щоб похапцем глянути на відображення в екрані смартфону, сучасна жінка перетворює споглядання власної краси на своєрідний ритуал. Фаянсова підставка біонічної форми, нагадує кавове зерно. Поєднання буржуазності та мінімалізму.

Електрична розетка oii (дизайн студії Dorogaya)

Емансипована електрична розетка, що прагне бути на видноті. Раніше електричні розетки були лише функціональним елементом приміщення. Іноді їх підбирали в тон шпалерам, та здебільшого сором’язливо ховали за диваном або в затінку серванта. Настав час змістити акценти! Розетка oii виходить на перший план, поєднуючи функцію та естетику. Замість декоративних тарілок та постерів ваше помешкання віднині прикрашатимуть розетки. 

Дизайн студія Сергія Махно представить у Парижі нову екзотичну колекцію  меблів та аксесуарів «УКРСАВАНА», яка іронічно поєднує мінімалізм, мистецтво, українські традиції та японську філософію вабі-сабі. 

 

 

Люстра «INTERSTELLAR XL»

Ще одна люстра, що знайшла натхнення у космічних формах та у міжзоряних просторах. Завдяки своїй незвичайності, цей об’єкт освітлення «завихрує» світлом будь-який інтер’єр і створить атмосферу майже магічної осяяності, адже роздає м’яке всенаправлене світло.

Хоча функція люстри – декоративне освітлення, «INTERSTELLAR XL» яскраво довершує сучасні мінімалістичні інтер’єри. Складається люстра із окремих частин із вбудованним професіональним LED-освітленням, надійно збирається у єдиний дерев’яний конструктив з дрібних модулів.

 

Люстра «Vortex»

 

Люстра «Vortex», що переосмислює форму вихору та воронку торнадо — новинка модельного ряду серії «Interstellar». Завляки своїм візуальним лініям люстра перебуває у русі з усіх ракурсів спостерігання. Делікатна та компактна, зібрана в єдине ціле із багатьох дерев’яних світлових модулів, конструкція дає м’яке світло, яке направлене вниз і вгору.  Люстра має вбудованні професіональні LED-освітлювачі.

Артем Колюка – дизайнер і співзасновник Next Level Lighting (NLL). Перебуваючи у постійному пошуку нових рішень та свіжих ідей у різних сферах – моді,  графічному дизайні, дизайні інтер’єру, він врешті знайшов себе в конструюванні освітлювальних приладів. Створення люстр компанія почала ще у 2014 році. Шукаючи натхнення у природі речей, космосу та світі молекул, Артем Колюка представляє свою колекцію світильників серії «Interstellar».

scroll to top
Поверніть пристрій